FOTBÄDDAR

Ortolab Arch Flex System

Vad är ortolab afs?

Landerydskliniken är partner till Ortolab AB för kunder i Östergötland med omnejd. Ortolab är Sveriges största tillverkare av ortopediska fotbäddar. Belastningsskador i rygg, höft, knä, underben och fot kan hjälpas med Ortolabs fotbäddar. Många elitidrottare och landslag använder därför deras fotbäddar. Fotbäddar är unika och bygger på Ortolab’s världspatent.

En stor skillnad om du jämför fotbäddar från Ortolab och andra fotbäddar är det unika och stätdämpande material som finns som avlastning i varje fotbädd och bidrar till en mycket god komfort. Jämför detta med många i marknaden förekommande fotbäddar som är hårda utan stötdämpning.

Vad gör fotbädden?
Dynamiskt stöd i fotvalven stärker fotens naturliga rörelse. Ortolab fotbäddarna är unika genom att de ger ett dynamiskt stöd åt både det längsgående och det tvärgående fotvalvet, samt samlar ihop fettkudden under hälen. Därmed förstärker fotbädden fotens egen stötdämpning, utan att låsa eller hindra den naturliga rörelsen. Fotens egna muskler kan arbeta naturligt och försvagas därmed inte.

Lite enklare, lite bättre!
Ortolab AFS fotbäddar ger fotvalvet ett dynamiskt stöd och stärker därmed fotens egen stötupptagning utan att låsa valvets naturliga rörelse. Fotbädden kan förebygga olika belastningsskador och ökar dessutom komforten. Den passar i de flesta skor och fungerar för alla aktiviteter. Ortolab AFS finns med tre olika fotvalvshöjder: hög, normal och låg. Den har en pelott som stöd för det främre fotvalvet. Ortolab Arch Flex System bygger på vårt tidigare världspatent. Tillverkas i två olika tjocklekar: Slim för skor med mindre plats och Plus +, med extra stötdämpning.

Utprovning av Ortolab AFS fotbäddar
Vid utprovning av Ortolab AFS fotbäddar gör vi en individuell analys av din fotställning. Vi identifierar eventuella felställningar såsom pronation/ supination eller fördelning av tyngdpunkt ,kan påverka problematik som t.ex. Hallux Valgus. Ortolab AFS fotbäddar kan även lindra vid problematik som plantar fasciit, hälsporre eller benhinneinflammation.
Utprovningen av Ortolab AFS fotbäddar är kostnadsfri i samband med köp av Ortolab AFS fotbäddar och vi avsätter 20 min. för utprovningen.

Landerydskliniken lagerför Ortolab AFS och du är välkommen till oss för utprovning.

Boka tid

FLER BEHANDLINGAR

VÅRT UTBUD

Fysioterapi

Fysioterapeutisk behandling och rehabilitering med specialistinriktning inom idrottsmedicin.

Massage

Hög kompetens och lång erfarenhet inom olika former av massage för att nå bästa resultat.

Personlig träning

Elittränare med lång erfarenhet inom elitidrott och kunskap inom träning, tester och nutrition.

BOKA DIN TID HOS OSS

Vi brinner för att genom hög kompetens och med ett stort engagemang leverera det allra bästa inom fysioterapi, massage och personlig träning för just dig!